“For mig udtrykker huset mod og dristighed, og jeg mener, at det med sin flotte opadstræbende konstruktion er et kunstværk i sig selv”

- Mads E. Damgaard

Kulturhuset Textilen

Textilen består overordnet af 4 bygninger, som hver fortæller deres historie og nutid:

- Væveriet
- Farveriet
- Spinderiet
- Glashuset


Fra alle bygningerne haves let adgang til transport, overnatning og restauranter:
- Motorvejsring - Nord, Syd og Øst (500 m)
- Herning banegården (1,5 km)
- Busforbindelse (50 m)
- Overnatning fx  hos Østergaards hotel inkl.  rabat (50 m)
- Herningcentrets mange spisesteder (500 m)
- Herning gågades mange spisesteder (1 km)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Væveriet

Bygningen, der danner rammen omkring koncertsal og backstage faciliteterne, er opført i 1940érne til tekstilproduktion og senere overtaget af Egetæpper A/S og fabrikant Mads Eg Damgaard. I de tidligere år blev bygningen anvendt som væveri og rummer i alt ca. 920 m2.

Bygningen rummer en interessant historie, som kommer til udtryk i arkitekturen og materialevalget. Det høje buede loft med sine elegante Stephansbuer fortæller en tydelig historie om fortidens byggeteknikker, og visionen for ombygningen er, at videreformidle denne historie i en nuværende kontekst.

Materialevalget og indretningen af koncertsalen er med til at fremhæve bygningens historie og skabe et interessant samspil mellem det nye og det gamle, at skabe et rum, som opleves inspirerende og behageligt, og hvor der opnås en synergi mellem sanserne.

Koncertsalen er fleksibelt indrettet, for derved at imødekomme forskellige aktiviteter og arrangementer:


- Stående arrangementer op til 900 personer
- Siddende arrangementer op til 544 personer
- Siddende ved borde mellem 250 - 380 personer afhængig af bordvalg

Catering kan arrangeres fx i forbindelse med leje af cafémiljøet i Spinderiet.
Kontakt

- Stående arrangementer op til 900 personer
- Siddende arrangementer op til 544 personer
- Siddende ved borde mellem 250 - 380 personer afhængig af bordvalg
Teknisk udstyr

Koncertsalen er udstyret med skærme, lyd, lys og sceneteknik i høj kvalitet, samt kan vi til alle arrangementer samarbejde med virksomheder om livestreaming og andre tekniske løsninger.  

kontakt

Glashuset og
Det skæve hus

Glashuset og Det skæve hus har i årtier været brugt til administration, showroom og butik for skiftende firmaer – men aldrig har der været offentlig adgang til den ikoniske bygning.

Bygningen indeholder et cafémiljø samt køkken- og toiletfaciliteter. Lej dette unikke lokale til jeres næste arrangement og oplev den historiske og ikoniske bygning, som i så mange årtier har fascineret og vakt undren.
Kontakt

Spinderiet

Spinderiet er administrationsbygning for Textilen. Bygningen indeholder en række mindre og større mødefaciliteter herunder cafémiljø med tilhørende industrikøkken, hvor der kan afholdes receptioner, middage, foredrag og events.

Til afholdelse af f.eks. foredrag er der plads til 200 personer.
Ved opdækning ved runde borde er der plads til 100 personer.  

Kontakt

Farveriet

Farveriet er indrettet med henblik på børnefaciliteter herunder scenerum med mulighed for kreativ udfoldelse, børneteater, biograf, m.m.

Bygningen er central placeret og har direkte adgang til koncertsalen samt spinderiet. Placeringen giver også gode muligheder for at udnytte udearealerne mod øst til både ophold og leg. I forbindelse med Farveriet er der adgang til et køkken samt toiletfaciliteter.

Kontakt